Om

Stærke holdninger og visioner

GIKI er bygget ud fra en stærk holdning til, at vi ikke skal styre mennesker, men derimod arbejdsprocesser, for at kunne vækste og sikre en høj og ensartet kvalitet. Arbejdsprocessen handler om metoder hvori vi bliver enige om, hvordan en opgave skal udføres, i en bestemt rækkefølge, bestemt måde og bestemt tid.

GIKI’s vision er bygget på både de målbare værdier, men også de mere bløde i form af kulturen og arbejdsglæden. Derfor har GIKI udviklet intuitivt software, som hjælper den ansatte og leder med at praktisere tilgangene fra LEAN, som fokuserer på effektivisering samt minimering af spild og fremmer værdiskabende aktivitet. Det er også skabt ud fra en ambitiøs ejertankegang, at ansatte skal have tid og frihed til at gøre det, de er bedst til, ud fra ledelsens gode rammer og mål – til gavn for både arbejdsglæden og virksomhedens vækst.

Seks gazellepriser og 600 % vækst under finanskrisen skabte idéen til GIKI

Christian Hindborg Johansen, som er stifteren af GIKI, fik idéen til det LEAN-fokuserede software ud fra egne erfaringer, fra da han skabte Maaltidet A/S. En forretning, som førte til seks gazellepriser i træk og 600 % vækst under finanskrisen. Fra startup, til at være mere end 100 ansatte. Selvom væksten på mange måder var positivt overvældende, opdagede Christian også, hvilke udfordringer det skabte for processer og kvalitet.

Der findes ikke dårlige mennesker, kun dårlige arbejdsprocesser.

Det kunne eksempelvis virke som en ubetydelig detalje, at hver kok tilberedte en lasagne forskelligt – men det var langt fra ligegyldigt. Det betød, at der var forskel på, hvor meget det krævede i form af tid og ressourcer, og det værste var, at det endte med at give en dårligere kundeoplevelse. Alle kokkene var dygtige, men for kunden handlede god kvalitet om en tillid til, at der var ensartet kvalitet – at lasagnen stadig var den samme, uanset hvem der lavede den.

Dette var blot én ud af mange udfordringer, som er en naturlig del af væksten. Én ting var dog sikker – det var ikke mennesket, der skulle styres, men derimod processen. For de mennesker som var ansat var gode, og de ville gerne yde deres bedste. Problemet var derfor ikke, hvordan de var som mennesker eller deres faglighed, men derimod enigheden i arbejdsprocessen for at sikre en ensartethed, uanset hvem der var på arbejde den dag.

Hele denne rejse førte til en klar overbevisning: Der findes ikke dårlige mennesker, kun dårlige arbejdsprocesser. Men det i sig selv var bare ikke så lige til. Én ting er, at en lille gruppe mennesker, der kender hinanden godt, bliver enige om en proces, men noget helt andet er at definere en arbejdsproces med en standard, der fungerer, selv når en helt ny medarbejder starter i virksomheden.

Ud fra den erfaring skabte Christian idéen bag GIKI. Et værktøj, der gør det muligt at samle arbejdsprocesser, viden, idéer, mål, dokumenter og standarder ét sted, og som er skræddersyet til netop det formål. GIKI blev derfor skabt på samme baggrund som nogle af de bedste iværksætteridéer – et observeret problem, der manglede en løsning. Den løsning er nu skabt gennem GIKI.